Маркетологи все частіше звертаються до агентствам за розробкою стратегії

У минулому маркетологи зверталися до агентствам за рекламою і створенням контенту, але все більше маркетологів шукають агентства для допомоги в розробці стратегії, особливо після пандемії. Фактично, недавнє опитування від Stirista показує, що маркетингова стратегія – це основна область маркетингу, про яку цікавляться клієнти агентства.

Трохи більше половини (52%) з 150 керівників 50 опитаних агентств сказали, що їх клієнти запитують про маркетингову стратегію. Для порівняння, менше клієнтів запитують про PR або управлінні репутацією (42%), створення контенту (41%), лідогенераціі (39%), соціальних мережах (36%) або брендінгу (36%).

Дослідження Merkle показало, що близько половини (48%) великих компаній, опитаних на початку 2020 року, віддають на аутсорсинг збір даних.

Дані важливі не тільки для клієнтів. Коли їх попросили оцінити важливість даних для успіху їх організації (шкала від 1 до 10, де 10 – надзвичайно важливі), 6 з 10 (59%) керівників агентств сказали, що дані важливі для їхнього успіху, причому 15% ті, хто оцінюють його як надзвичайно важливий.

І хоча компанії звертаються до агентствам за допомогою в стратегії, PR, створення контенту і залученні потенційних клієнтів, агентства також передають завдання на аутсорсинг. Близько половини (49%) кажуть, що вони передають аналіз даних на аутсорсинг, оскільки не спеціалізуються в цій області. Інші передають на аутсорсинг традиційну рекламу (43%), маркетингові дослідження (43%) і творчі послуги (41%). Менша кількість не спеціалізується на брендових послуги або соціальних мережах і, отже, передає ці області на аутсорсинг (по 30% в обох випадках).

Джерело: mmr.ua

Залишити відповідь