Кияни залишають чайові частіше, а львів’яни – більші

Серед тих, хто замовляє доставку їжі з ресторанів, віддячує кур’єру грошима кожний сьомий. Такі дані оприлюднено сервісом Bolt Food, який минулого тижня додав у застосунок опцію безготівкових чайових.

«Ми живемо у складний час. В Україні війна, і багато людей жертвують гроші на різні волонтерські ініціативи. Так і повинно бути. У цей період дуже важливо допомагати один одному і це вже стало новою культурою для України. Чайові також можуть стати формою допомоги. Кур’єри, як і багато інших працівників сфери обслуговування, часто отримують додатковий дохід у формі чайових від клієнта. Ми в Bolt Food переконані, що цю культуру подяки за працю потрібно підтримувати, розвивати та робити максимально доступною і зручною як для користувачів, так і для кур’єрів. Київ і Львів вже довели, що чайові – ідеальний спосіб висловити підтримку один одному», – зазначив керівник сервісу Bolt Food Іван Гринчук.

За даними Bolt Food, чайові кур’єрам залишають 15% користувачів сервісу. Однак у Bolt Food впевнені, що ця цифра буде зростати. Цьому сприятимуть розвиток культури чайових і європейських традицій в Україні, а також зручність функції «безготівкової подяки», яка позбавляє необхідності шукати дрібні банкноти в кишені чи гаманці.

Відповідно до інформації Bolt Food, з тих, хто вже користується новою функцією, 59 % обирають варіант 10 грн, третина залишає «на чай» 25 грн, а 8 % – 50 грн. При цьому кияни додають чайові до замовлення частіше, ніж в інших містах, але львів’яни найщедріші: саме в місті Лева клієнти найчастіше обирають максимальні чайові в 50 грн.

За матеріалами пресрелізу

Залишити відповідь