Глобальне дослідження розповіло про поведінку і очікуваннях покупців в епоху постковіда

У той час як світова індустрія маркетингу продовжує свої зусилля по складанню карти і навігації по постпандеміческому комерційному ландшафту, нове дослідження OMD і Omnicom Commerce Group (OCG) занурює в «нову нормальну роздрібну торгівлю», що з’явилася на хвилі раптової зміни щоденних звичок, викликаних ізоляцією 2020 року.

Дослідження Future of Commerce | The Why Behind the Buy вивчає поведінку і очікування споживачів по ринках, етапи життя, канали і категорії, щоб виявити нюанси роздрібної середовища, які з’являються на ринку після пандемії, і то, як маркетологи можуть діяти відповідно до них, щоб стимулювати зростання бренду.

Кількісне дослідження, що охоплює понад 4000 респондентів на шести світових ринках (Австралія, Китай, Німеччина, Іспанія, Великобританія і США), проводилося за допомогою онлайн-опитувань з 11 по 27 травня 2021 року. Респондентів запитували про їхнє ставлення до змін, викликаних пандемією. їх купівельним звичкам, повернення в магазини в центрах міст, технологій і обміну даними. Їх також запитали про їх поточних купівельні переваги й очікування стосовно покупок в Інтернеті і офлайн.

У звіті визначаються і досліджуються три найбільш важливих фактора сучасної торгівлі – досвід, актуальність і простота.

Основні висновки:

Незважаючи на триваюче зростання електронної комерції, покупки в звичайних магазинах і раніше мають велику привабливість як спосіб життя, що виходить за рамки задоволення потреб:

  • У той час як 39% респондентів повідомляють про більш частих покупках в Інтернеті під час пандемії і 24% планують продовжувати купувати більше в Інтернеті в майбутньому, покупці, як і раніше цінують можливість здійснення покупок в звичайній роздрібній торгівлі, при цьому майже половина всіх респондентів (49 %) вважають за краще досвід покупок в магазині і 47% задоволення від перегляду.
  • Третина респондентів підкреслили прагнення до посилення заходів з охорони здоров’я і безпеки, а 26% назвали більше безконтактних варіантів пріоритетом для повернення до покупок в магазинах.

Покупці – це мінливий канал – не існує такого поняття, як онлайн-покупець або офлайн-покупець, – і вони хочуть того ж:

  • Майже половина (47%) споживачів воліють однакову кількість покупок в Інтернеті і в магазині.
  • Покупці шукають цінність, зручність і сервіс при здійсненні покупок на будь-якому каналі, але вони розставляють пріоритети по-різному.
  • Для онлайн і офлайн покупців важлива ціна, але одним з основних факторів для здійснення покупок в магазині є оперативність.

Існує безліч можливостей переосмислити шопінг в центрі міста як спосіб життя, при цьому споживачі підкреслюють прагнення до поєднання спілкування, їжі і напоїв, івентів і вражень:

  • На всіх ринках більше половини респондентів позитивно ставляться до повернення, причому найбільшу довіру висловили США (55%) і Китай (56%).
  • Покупки і ресторани є основними видами діяльності (49%), які мотивують повернутися.

Цілком очевидно, що необхідно краще повідомляти про переваги технологій і даних і долати розрив в довірі:

  • Незважаючи на те, що 74% респондентів заявили, що технологія штучного інтелекту може поліпшити купівельний досвід, 44% як і раніше не довіряють мотивами брендів у використанні технологій.
  • І 66% споживачів не бажають ділитися будь-якими даними хоча б з одним типом компаній.

Висновки для маркетологів:

«Дослідження ще раз підтверджує, як важливо ставити поведінку і очікування споживачів на чільне місце стратегії і планувати розрізнені канали, щоб забезпечити безперешкодний досвід, якого покупці явно очікують», – каже Софі Дараньі, виконавчий директор Omnicom Commerce Group.

Співавтор звіту і директор по розробці продуктів OMD EMEA Жан-Поль Едвардс додає: «Дослідження також наголошує на необхідності для маркетологів інформувати споживачів про обмін цінними даними. Нам необхідно подумати про те, як поліпшити передачу даних, щоб краще розуміти відчутні переваги і встановити відносини, засновані на довірі і повазі ».

Джерело: mmr.ua

Залишити відповідь