7 способів оптимізації таймінгу мерчандайзерів

Проте врахувати всю структуру витрат потреби мерчандайзингу який завжди вдається. При аналізі нерідко поза увагою залишаються важливі нюанси, пов’язані з роботою мерчандайзерів, особливості процесу мерчандайзингу, питання підготовки, підбору та навчання персоналу, стратегія розвитку компанії.

Відсутність глибокого аналізу з припущенням неточностей призводить до необґрунтованого роздування бюджету на мерчандайзинг. Крім того, губиться розуміння, як оптимізувати витрати на ці потреби.

Одним із важливих інструментів підвищення ефективності є оптимізація таймінгу мерчандайзерів. Ці фахівці, здійснюючи візити в точки для того, щоб упевнитися в тому, що товар компанії правильно розміщений, мають чітко планувати свій час. Про засоби оптимізації таймінгу мерчандайзерів поговоримо далі.

Постановка чітких завдань мерчандайзеру на початок візиту

Як зазначають експерти, перед тим, як мерчандайзер «вийшов у поля», перед ним потрібно поставити чіткі завдання. Якщо потрібно, то провести невелике навчання. Це 80% бажаного результату.

Як показує практика, найчастіше мерчандайзер приїжджає в торгову точку і там на місці починає телефонувати своєму керівнику, з’ясовуючи ті чи інші деталі. Керівник починає коригувати його роботу у той час, коли робота має вже виконуватись. Буває й таке, що зараз магазину зовсім не потрібен візит мерчандайзера.

Зрозуміло, що такий підхід не підвищує результативність мерчандайзингу і час, який міг бути витрачений вирішення завдань, йде навчання, яке мерчандайзер мав пройти заздалегідь.

Правильна маршрутизація

Якісне покриття території мерчандайзером – запорука того, що він вчасно виконуватиме всі свої завдання. Щоб досягти цього, маршрутизація вибудовується по району і має бути витримана у межах стандартних дій.

Наприклад, мерчандайзеру необхідно обслужити чотири точки мережі супермаркетів у великому місті. Якщо вони будуть розташовані в різних кінцях міста, мерчандайзер величезний час витратить на дорогу. Точки візиту потрібно тому групувати з погляду географічної зручності.

Частота візитів має бути ефективною

Кожна торгова точка має свій формат роботи, зони викладки, а також загалом стратегію розвитку. Все це треба враховувати, щоб візити до магазину були успішними, а не відбувалися для «галочки».

Мерчандайзер може відвідати торгову точку хоч 20 разів на тиждень. Питання – чи це потрібно робити? Якщо на полицях товар ще удосталь або його не куплять у той чи інший період, то навіщо мерчандайзеру з’являтися у торговій точці? Відповідь очевидна. Нема чого.

Оцінка таймінгу мерчандайзера у торговій точці

Ефективне розподілення робочого часу визначається такими факторами, як формат магазину, зони викладок, частота візитів.

Звичайно, теоретично все це звучить добре і чудово виглядає на папері. Однак, як свідчить практика, життя може вносити свої корективи. Наприклад, мерчандайзер може потрапити в пробку на дорозі або захворіти і не вийти на роботу. Також може отримати термінове завдання від начальства. Усі ці нюанси також необхідно враховувати.

Програмне забезпечення на допомогу

Сьогодні багато передових компаній намагаються використовувати мобільні пропозиції, що допомагають здійснювати контроль роботи мерчандайзерів у режимі реального часу. Вони дозволяють мерчам оперативно отримувати доступ до даних та інструментів для того, щоб збирати потрібну інформацію у точках продажу. У той же час супервайзери можуть перманентно відстежувати параметри роботи мерчандайзера, причому будь-якої точки світу.

Сучасне програмне забезпечення дозволяє фіксувати точну геопозицію мерчандайзера, а також «відбивати» час кожного процесу окремо – прихід/догляд, час на переміщення, фото до та після, робота на складі тощо.

Визначити відповідальних за мерчандайзинг

Аудит мерчандайзингу – найважливіший інструмент. Він дозволяє використовувати виділений бюджет максимально ефективно та сприяти зростанню продажів у торговій точці. Варто зазначити, що проводити аудит самостійно – справа ризикована. Як показує практика, краще це довірити стороннім організаціям, які мають необхідну експертизу.

Фокус на постановку завдань за звітний період

Постановка завдань та навчання мерчандайзерів мають відбуватися вчасно. Комунікація торгова точка/мерчандайзер/торговельний агент має бути скорочено до мінімуму.

Лайфхак від експертів Можна розробити спеціальний шаблон для мерча. Він повинен бути суворою інструкцією того, як повинен поводитися мерчандайзер у точці продажу. Щоб не прогаяти важливих моментів, пункти повинні бути побудовані таким чином, щоб вони відповідали природному сценарію візиту. Тут знову ж таки будуть корисні різні програми, які дозволять автоматизувати процес.

Збір даних про роботу мерчандайзерів з урахуванням нюансів кожного етапу окремо дозволяє нормувати та правильно прогнозувати бюджет для мерчандайзингу відповідно до цілей. Варто зазначити, що для невеликого штату мерчандайзерів це може бути надто затратним і не дуже ефективним. Так чи інакше для того, щоб оптимізувати робочий час мерчандайзерів найкраще звертатися до компаній, які мають необхідну експертизу.

Залишити відповідь