Как бизнесу создать прочную онлайн-репутацию: инструменты и рекомендации

В першу чергу заведіть акаунти на Google Мій бізнес. Дані про вашу компанію та її продукти / послуги на цих сервісах полегшать пошук клієнтам. Інформацією можна управляти: актуалізувати товарні позиції, анонсувати заходи і важливі події.

***

Дізнатися більше про секрети успішного маркетингу можна на нашому каналі в Telegram – Secretmarketingua

***

Не завадить стаття про компанії в Wikipedia. Якщо писати про компанії особливо нічого, можна розповісти про її засновника і зв’язати вміст статті з офіційним сайтом.

Для будь-якого бізнесу вкрай важливо «світитися» в ЗМІ. Публікації – новини, статті, прес-релізи, інтерв’ю та ін. – один з найефективніших інструментів просування. Опубліковані матеріали покажуть вашу експертність, а посилання на особливо вдалі статті принесуть безкоштовні згадки в галузевих, регіональних або навіть центральних медіа.

Також існують сервіси для розміщення презентацій, керівництв, прайс-листів та комерційних пропозицій: SlideShare.net, Issuu.com, Scribd.com.

Відмінно, коли потенційний клієнт може знайти вашу компанію на карті. Картографічні сервіси – це просунутий і потрібний інструмент для бізнесу.

Більшість сьогоднішньої молоді візуали. Вони споживають інформацію з відео, тому бути присутнім на YouTube або Vimeo вкрай важливо. Тут можна розміщувати відеовізитку, інструкції, огляди товарів та масу іншої корисної інформації.

Якщо у вас інтернет-магазин, то ви за замовчуванням повинні бути присутніми в прайс-агрегаторах. Багато користувачів шукають товари, моніторять і порівнюють ціни саме тут.

Звичайно, дані про вашу компанію повинні бути представлені в провідних торгових майданчиках, які в підсумку послужать хорошу службу в плані залучення аудиторії і додадуть бізнесу значності.

Не варто забувати про сайти-отзовікі: TripAdvisor, Отзовік, iRecomend, Фламп, otzyvy.pro. Своєчасне реагування на відгуки допоможе контролювати емоційний фон навколо бренду і врятує ситуацію, якщо гряне грім.

Пропонуйте вакансії, як ще один інструмент для правильної пошукової видачі.

Обов’язково ведіть соцмережі: Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn. Вони допоможуть спілкуватися з клієнтами, дізнаватися їх болю, а також допоможуть розповідати про новинки або важливі події. Крім того, в них інтегровані потужні інструменти просування, які допоможуть знаходити нових клієнтів і піднімати продажу.

Ведіть блог. Це хороший стиль і зайвий доказ вашої експертність і професіоналізму. Популярні блог-платформи: Живий Журнал, LiveInternet, Medium.

Заведіть власний корпоративний прес-рум на PRNEWS.IO. Розміщення в ньому прес-релізи, посилання на публікації в ЗМІ, зображення, профілі ваших менеджерів можна використовувати як ще одне джерело трафіку (наприклад, через соцмережі).

Запустіть сайт (або кілька) спеціально під ризикові пошукові запити, пов’язані з вашою компанією. Такі сайти можуть працювати за схемою:

  • назва компанії + відгуки;
  • назва компанії + компромат.

І останнє: намагайтеся регулярно публікувати матеріали в ЗМІ, а для створення інфоприводів застосовуйте наступні методики:

Newsjacking або новинне піратство. Це коли ви використовуєте подія, яке у всіх на слуху, і застосувавши його в якості інфоприводи, опублікуєте контент. Головне тут швидкість і зовсім необов’язково подія має корелювати з вашим бізнесом. Це може бути що завгодно, але про що всі говорять.

Антікейс. Розкажіть, як ви користуєтеся сервісом якоїсь великої компанії (наприклад, Google). Якщо історія «зайде», інформація про неї з’явиться в офіційному блозі гіганта, а це дорогого коштує.

Data-Driven PR. Будь-яка компанія може збирати й аналізувати масу показників. Випустіть власну аналітику, прикрасьте матеріал інфографікою, зображеннями і коментарями експертів і її з задоволенням опублікують в галузевому ЗМІ.

Польове дослідження. Будь-який продукт або послуга вирішує проблему (або відразу декілька). Розповідайте, як ви усували власні недоліки або вирішили проблему, властиву цілої галузі. Люди охоче читають матеріали, які допомагають боротися з їх болями, а ЗМІ охоче такий контент публікують.

Expert Roundups. Зберіть круглий стіл експертів – нехай вони дадуть відповідь на актуальні питання, поділяться досвідом, висловлять думку про популярну проблеми. Стаття про це в ЗМІ або блозі точно приверне увагу. Важливо: всі учасники зустрічі повинні розповісти про неї на своїх сайтах, в блогах або соцмережах.

Новинка. Створіть продукт-супутник і розповідайте про нього. Це може бути невеликий музей, який-небудь Мерч або, наприклад, календар. Будь-яке оновлення такого продукту – вже надійний інфопривід.

***

Дізнатися більше про секрети успішного маркетингу можна на нашому каналі в Telegram – Secretmarketingua

***

Джерело: rusability.ru

Залишити відповідь