10 трендів візуального контент-маркетингу 2021

Сьогодні маркетинг кардинально змінився, і він вже не такий, як п’ять років тому, і навіть не такий, яким він був рік тому. Пандемія перевернула світ з ніг на голову, але навіть у цей непростий час маркетинг змінювався і розвивався, формуючи нові тренди.Как візуальні тренди визначають нову контентную стратегію сьогодні? Ми розповімо про топ-10 цього року.

Візуал встановлює більш тісний, живий зв’язок між брендом і споживачем

Дослідження Edelman Trust Barometer показало, що для 70% споживачів довіру до бренду грає більш значиму роль, ніж будь-коли раніше. Відеоконтент дає ще одну перевагу бренду у вигляді взаємодії з аудиторією “віч-на-віч”. У період соціального дистанціювання він заповнював порожнечу брак спілкування. Це призвело до того, що 91% ринку повірив у високу значимість відеоконтенту для бренду.

1. Автентичний контент і людські історії підвищують залученість аудиторії

За обличчям бренду споживач хоче бачити реальних людей. Таке поява компанії може бути у формі:

  • розповіді ТОП-менеджменту про цінності компанії;
  • входу в закулісся компанії і особисте уявлення членів команди, які працюють безпосередньо з кінцевим споживачем. Нехай
  • аудиторія побачить представника бренду, який брав у нього замовлення по телефону.
  • поста в блозі про людей, які виробляють продукцію, а не про сам продукт.

У нашій компанії ми транслюємо головну цінність – МедіаНація – це сім’я, в якій поважають ідеї і рішення кожного, підтримують креативні рішення і завжди готові прийти один одному на допомогу.

10 трендов визуального контент-маркетинга 2021 истории

Instagram @medianationagency

Використовуйте Instagram Stories, Reels, YouTube Shorts і просто короткі відео, щоб підсвітити цю, часто приховану від очей споживача, сторону бренду. Викладайте відео регулярно і бренд буде помічений (в хорошому сенсі цього слова).

Аудиторія сьогодні менше зацікавлена ​​в “ідеальному” контенті зі стилізованих фотозйомок і відфотошоплених фотографіях моделей і продуктів. Люди хочуть бачити реальних людей.

Замість того, щоб розсилати корпоративні подарунки та комерційні пропозиції, приділіть час свого споживача, поговоріть з ним безпосередньо і встановіть більш особистий контакт, будьте більш людяні.

Будьте відкриті, в якійсь мірі вразливими, не бійтеся показати свої слабкі сторони, діліться своєю точкою зору на ту чи іншу проблему.

2. Використовуйте інфографіку

Уявляйте інформацію у вигляді графіків і графічних схем. Подання списків у вигляді графіків додає бонус в створенні візуального інтересу, виносячи найважливішу інформацію на поверхню. Наш мозок більш сприйнятливий до візуальної інформації.

Факт: зорова інформація обробляється в 60 000 разів швидше текстової.

10 трендов визуального контент-маркетинга 2021 инфограифка

Збільште залученість в соціальні мережі бренду і підвищить кількість часу, який користувач проведе на сторінці вашого сайту, за допомогою різноманітного візуального контенту. Передавайте більшу частину текстової інформації через графіки, схеми, комікси.

3. Оптимізувати візуал бренда для Google Images

Працюючи з інформаційним полем бренду, створюйте унікальні графіки, зображення і тексти. Так ви не тільки покажете свою експертність в ніші, а й підвищите згадувань вашого контенту через посилання і цитати. Якщо ви правильно оптимізували кожну картинку і графік з альт-тегами, вони будуть індексуватися Google в Search і Images. У нашій статті ви дізнаєтеся про важливість оптимізації зображень при SEO-просуванні.

Всі зображення, навіть атрибутику бренду і фото товарів, можна оптимізувати, і вони будуть індексуватися в Google Images. Додавайте точну інформацію до будь-якого візуального елементу (не тільки до великих зображень – до всього візуальному контенту) і ви будете ранжируватися в пошуковій системі.

Наприклад, уявімо, що у вас є подкаст. Якщо ви оптимізуєте кожен епізод подкасту, пов’язуючи його з візуальною частиною (обкладинкою), то зображення з посиланням на подкаст буде індексуватися в Google Images.

4. Запускайте стрім

Ми вже говорили раніше, але нагадаємо ще раз – аудиторія втомилася від “ідеального” контенту, вивіреного до дрібниць, який не виглядає справжнім.

Аналогічна ситуація і з прямими ефірами в порівнянні зі змонтованим відео.

Стрім передають відчуття моменту і змушують аудиторію відчувати особливий зв’язок з брендом, так як подія відбувається в режимі реального часу, а з переходом всього світу в онлайн число таких подій збільшилася.

У користувачів часто є можливість залишати коментарі та безпосередньо взаємодіяти з провідними, тим самим підвищуючи залученість.

З огляду на ці особливості, не дивно що прямі трансляції приносять більше залученості, ніж записані заздалегідь.

5. Гейміфіцірованний візуальний контент

Це один з найбільш ефективних видів контенту, що підвищують залученість, поширений в Сторіс соціальних мереж, які не обмежуються Інстаграмом і Фейсбук. Ключова функція гейміфіцірованного візуального контенту – змусити користувача взаємодіяти з ним безпосередньо і створити умови для зміни поведінки потенційного клієнта, наприклад, через Квіза, опитування, бінго, питання і ін. По суті, ви запрошуєте аудиторію поділитися своєю думкою і взяти участь у вашій грі.

Наприклад, при оформленні кредитної карти одного з популярних банків через додаток користувачеві пропонується взяти участь в розіграші. В якості подарунків – знижки на товари, посилання на промокодом і акції компаній-партнерів.

10 трендов визуального контент-маркетинга 2021 геймификация

6. Короткі відео в Tik Tok

Зі стандартною довжиною відео в Tik Tok контент повинен бути швидким, але в той же час захоплюючим. Апетит споживача на цей стиль контенту ніколи не зникне! У січні 2021 року Тік Тік був другим в світі не іграми платформи по числу завантажень з майже 62 мільйонами завантажень тільки за цей місяць.

Що робить цей тип контенту таким привабливим?

Майже всі ці відео кумедні, химерні і не змушують ставитися до себе серйозно. Вони взаємодіють з аудиторією і швидко виконують свою функцію.

7. Демонстрація товарів з посиланням на покупку

Купівля товарів безпосередньо через соціальні мережі швидко стала новою концепцією, але так само швидко увійшла в норму. У 2020 році 18,2% користувачів Фейсбуку зробили покупки безпосередньо через соцмережу.

Соціальні мережі охоче підтримали цей тренд і запропонували такі бізнес-інструменти, як віртуальні цінники і спеціальні промо стікери.

Але такий контент не обмежується соціальними мережами.

Організації стають більш креативними і додають посилання на покупку товарів в соцмережах в електронні каталоги і лукбук, в пости і просто всюди, де користувач може побачити посилання.

10 трендов визуального контент-маркетинга 2021 товары

8. Ефемерний контент

Ефемерний контент – відео або зображення, яке доступне протягом певного часу (наприклад, Сторіс в Instagram).

Так як доступність цього контенту обмежена часом, це створює у користувача особливе відчуття терміновості, яке штовхає на перегляд. Такий формат ідеально підходить для демонстрації брендом UGC (user generated content – призначений для користувача контент): не потрібно турбуватися про його відповідність стилістиці бренду, так як він не буде демонструватися в постійній стрічці.

Інстаграм повідомляє, що 58% користувачів після перегляду Сторіс бренду стали більше їм зацікавлені, що показує силу ефемерного контенту, особливо коли він пов’язаний з покупками.

9. Анімація і гифки

Цей тип візуального контенту залишається популярним протягом довгого часу і буде ще довго в трендах візуального контенту.

Гифки і анімації можуть бути використані різними способами, наприклад, щоб показати перехід до посту, для “пожвавлення” картинки або просто щоб додати елемент кумедності в ваші Сторіс.

У соціальних мережах є гифки і анімації на всі випадки життя.

10 трендов визуального контент-маркетинга 2021 анимации
10. Контент 360 °

Аудиторія отримує задоволення від відвідин місця або події, яке можна оглянути з усіх боків, переміщаючи курсор або проводячи пальцем по екрану. Перехід з площини в простір робить такий контент більш привабливим.

З точки зору електронної торгівлі, показ товару з усіх боків робить його більш бажаним для користувача і в цілому робить онлайн-шопінг більш захоплюючим.

Є мільйони можливостей використання такого контенту.

Приклад застосування контенту 360 ° при продажу нерухомості.

Візуальний контент змінює образ взаємодії споживача з брендом

реалістичний | чесний | чіпляючий

Ці 3 характеристики сьогодні шукає в контенті сучасний споживач. Кросплатформеність і омніканальность візуального контенту змінюється, щоб відповідати цим 3 характеристикам і змінює те, як аудиторія сприймає бренди і взаємодіє з ними. І бренди, які виправдають очікування споживача не тільки виживуть в постковідний період, але і будуть процвітати.

Висновок

Можна сказати, що COVID прискорив протягом часу і змінив контент-маркетинг до невпізнання.

Цікаво, що карантинні заходи і заходи соціального дистанціювання з метою зниження рівня небезпеки поширення вірусу вплинули на психологічне здоров’я споживача в цілому та на те, під яким кутом він дивиться на бренд, як взаємодіє з ним і робить покупки.

Простіше кажучи, суспільство стало:

  • жадати більшого взаємодії з брендом, ніж раніше;
  • приділяти більшу увагу етичності бренду і вкладу бізнесу в стійкість навколишнього середовища;
  • підтримувати малий бізнес.

І це зовсім інша картина поведінки споживача, ніж ми спостерігали не так давно.

Джерело: rusability.ru

Залишити відповідь