Підтримка, гнучкість, комунікація: як брендам пережити удар коронавируса

Карантинні обмеження, пов’язані з пандемією коронавируса впливають на бізнес, навіть великі бренди отримують удар. Криза, викликаний пандемією, підсилює тиск на маркетологів, від яких очікують конкретних дій, спрямованих на управління цією хвилею кризи суспільної охорони здоров’я. У той час як деякі компанії в даний час користуються попитом, інші намагаються отримати продажу. Ключем до пом’якшення впливу нинішньої кризи на бізнес є гнучкість. Потрібно переосмислити ваші маркетингові зусилля, щоб зробити їх більш актуальними. Ось сім речей, які бренди можуть зробити, щоб впоратися з цією кризою. (Via appier.com/blog)

***

Дізнатися більше про секрети успішного маркетингу можна на нашому каналі в Telegram – Secretmarketingua

***

1. Не продавайте, покажіть підтримку

Зараз для вас, як маркетолога, найважливішим питанням, має стати не «Як я можу продати більше?», А «Як ми можемо підтримати клієнтів в цей час?». Зосередження уваги виключно на прибутку в нинішній ситуації не принесе користі вашому бренду – фактично, це може спрацювати проти нього.

У Китаї безліч компаній, що займаються електронною комерцією, ЗМІ та технологіями, включаючи Alibaba, висловили свою підтримку. LVMH пожертвувала $ 2,3 мільйона китайському Червоному Хресту, а L’Oreal виділила $ 720 тисяч на допомогу в боротьбі з вірусом.

Підтримка від вашого бренду не обов’язково повинна бути таких масштабів. Проте, робити пожертвування або пропонувати свої послуги або продукти людям, які потребують допомоги, в цей час варто, – це добре для PR бренду.

2. Використовуйте теми та ключові слова для точного таргетингу

Коронавірус – це велика новина. Багато людей говорять про нього, шукають інформацію онлайн, купують засоби захисту та інші актуальні товари. Це дає унікальну можливість відповідним брендам налагодити більш тісні відносини з споживачами. Для цього переконайтеся, що ви правильно їх таргетіруете. Проаналізуйте, хто читає контент про коронавіруси і який тип контенту вони читають. Потім ви можете сегментувати свою цільову аудиторію на основі цікавих для них тим або ключових слів, щоб надати релевантний контент для більш точного таргетингу.

3. Збільшіть свої зусилля по роботі над додатком і онлайн-контентом

Оскільки багато людей сидять вдома на карантині, ігрові та відео додатки отримали нові обсяги завантаження. Наприклад, в період з 20 січня по 2 лютого 574 аккаунта на відео-платформах Douyin і Kuaishou отримали від 100 до 500 тисяч нових передплатників. І ви можете приєднатися до цієї хвилі, створюючи фірмові програми, ігри і відео.

Окремі галузі, такі як фармацевтика та фітнесу, можуть створювати відповідний контент для залучення клієнтів, як, наприклад, відеоролики про те, як виконувати прості вправи або готувати здорову їжу вдома.

4. Забезпечте безпеку бренду в рекламі

Націлювання за контекстом, викликаний зміною правил конфіденційності, відроджується. Щоб розмістити рекламу в правильному контексті в цей складний кризовий час вам потрібно приділяти більше уваги тому, де видно ваша реклама. Наприклад, розміщення туристичної реклами прямо зараз може розглядатися як недоречне, враховуючи суворі обмеження на поїздки.

5. Зосередьтеся на багатоканальної комунікації

Якщо ваш бізнес в даний час стикається з високим попитом на певні продукти або логістичними затримками, вкрай важливо інформувати ваших клієнтів. Повідомляючи про передбачуваний час доставки і причини затримок, ви можете знизити рівень фрустрації клієнтів і не дати їм приводу шукати альтернативу вам.

Щоб ви могли вчасно зв’язатися зі своїми клієнтами і своєчасно відповісти на їхні запитання або скарги, використовуйте багатоканальну зв’язок для взаємодії з ними, будь то через веб-сайт, електронну пошту, соціальні мережі, push-повідомлення або обмін повідомленнями в додатку. Такий підхід призведе ваших споживачів до більш тісного контакту з вашим брендом.

6. Цінуйте існуючих клієнтів

Те, що люди змушені залишатися вдома, стимулює e-commerce продажу, але через низькі запаси і затримок у виробництві та логістиці ускладнюється доставка товарів платять клієнтам. Маючи це на увазі, замість того, щоб робити зусилля по залученню нових клієнтів, маркетологам сфери e-commerce варто зосередитися на турботі про існуючі клієнтів.

7. Зробіть вашу рекламу релевантної

З огляду на, що зараз всі говорять про коронавіруси, додавання ключових слів і візуальних елементів, що мають відношення до кризи, в ваші маркетингові кампанії і рекламу може допомогти вам привернути до них увагу. Тим не менш, ви повинні бути обережні і переконатися, що вони доречні. Не використовуйте їх без розбору і для продуктів, які ніяк не релевантні. Однак, якщо ваш продукт може допомогти людям прямо зараз, наприклад, дезінфікуючий засіб для рук, ви повинні донести своє повідомлення і розповісти про продукт. Створюйте кампанії з корисним контентом, інформуйте про рекомендації з безпеки.

Пам’ятайте, рано чи пізно все повернеться в норму. Проте, в умовах нинішнього ринку переконайтеся, що ви надаєте підтримку своїм клієнтам, що відкриті лінії зв’язку з ними, і ви відповідним чином коригуєте свою маркетингову стратегію.

***

Дізнатися більше про секрети успішного маркетингу можна на нашому каналі в Telegram – Secretmarketingua

***

Источник: mmr.ua

Leave a Reply