ТОП-8 ECOMMERCE ТЕНДЕНЦІЙ В 2021 ТА ПРОГНОЗИ НА 2022 РІК

Світ Ecommerce стає все більш конкурентним. Щоб вивести свій бізнес на новий рівень, необхідно постійно відстежувати нові тенденції. У минулому році спостерігалося значне зростання електронної комерції. За даними Statista, виручка від роздрібної торгівлі через Інтернет до 2022 року, за прогнозами, досягне 6,54 трильйона доларів. Покупки в Інтернеті є одним з найпопулярніших видів онлайн-діяльності в усьому світі.

У найближчі роки обсяг електронної комерції перевищить роздрібні продажі в магазинах майже на 900%. Нові технології стають все більш доступними, дозволяючи брендам створювати унікальні, персоналізовані покупки, зручні для покупців.

Але зростання Ecommerce через інтернет-магазини – це лише частина тенденцій. Продажі мобільного Ecommerce також ростуть, оскільки покупці використовують додатки і ексклюзивні мобільні пропозиції.

Давайте розглянемо деякі ключові тенденції на 2021-2022 роки:

Зліт мобільного Ecommerce

Згідно зі звітом Adobe, загальні онлайн-витрати в травні 2020 року склали 82,5 мільярда доларів, що на 77% більше, ніж в минулому році. Мобільний Ecommerce виріс на 10%.

Все більше покупців регулярно використовують свої мобільні пристрої для безлічі завдань, включаючи перевірку електронної пошти і оплату рахунків. Використання смартфона для здійснення покупок стає все більш комфортним, особливо за допомогою спеціальних додатків і кнопок «купити зараз» на платформах соціальних мереж.

59% опитаних Google покупців заявили, що можливість робити покупки з мобільних пристроїв грає важливу роль при прийнятті рішення у якого саме бренду або роздрібного продавця робити покупки.

За даними Statista, в 2021 році мобільна комерція буде випереджати інші види цифрового бізнесу.

Чат-боти і обслуговування клієнтів в режимі реального часу

Чат-бот – це програма, яка допомагає обслуговувати клієнтів без допомоги людини. Чат-боти можуть вести текстовий чат на веб-сайті, відправляти повідомлення і виділяти спеціальні пропозиції. До 80% компаній використовують або планують використовувати чат-ботів.

Чат-боти подобаються молодим покупцям, тому що вони часто вважають за краще текстові повідомлення спілкуванню по електронній пошті і телефонних дзвінків. Чат-бот надає пряму інформацію для онлайн-покупців, які її потребують. Вони зручні для відповідей на прості повторювані питання.

Чат-боти також можуть автоматизувати обслуговування клієнтів і надавати його в режимі реального часу. Це програмне забезпечення може допомогти клієнтам знайти конкретні продукти або відправити персоналізовані пропозиції в залежності від їх переваг.

Варіанти BNPL

Купи зараз, заплати пізніше (BNPL) – це варіант оформлення замовлення, який дозволяє покупцям отримувати бажані товари і оплачувати їх пізніше, аналогічно тому, як працює кредитна карта. Для укладення угоди BNPL клієнт повинен пройти схвалення, далі він буде платити частинами протягом певного періоду. Часто до ціни товару додається сервісний збір (зазвичай від 2% до 8%).

Можливості фінансування BNPL будуть продовжувати рости. За даними Mastercard, ринок щорічно збільшується на 20%. У звіті IBISWorld прогнозується, що галузь BNPL до 2025 року досягне 1,1 мільярда доларів.

Опитування PYMNTS і PayPal показав, що 48% споживачів, які віддають перевагу опцію BNPL, не купуватимуть в магазинах електронної комерції, які її не пропонують.

Багатоканальна роздріб

Омніканальная роздрібна торгівля – це бізнес-модель, в якій всі існуючі канали продажів повністю інтегровані, щоб запропонувати покупцям безперешкодний купівельний досвід. Цей тип моделі відправляє покупців на «нетрадиційний шлях» до покупки, який може починатися з пошукової системи і проходити через інтернет-магазин і платний контент перед здійсненням покупки.

Згідно з дослідженням UC Today, споживачі проходять в середньому шість точок дотику, при цьому майже 50% регулярно використовують більше чотирьох, перш ніж зробити покупку. Це дослідження також показало, що 9 з 10 споживачів хочуть користуватися омніканальнимі послугами.

Автоматизація забезпечить продуктивність і зростання

Автоматизація дозволяє вирішувати завдання без допомоги людини. Це може включати в себе все, що завгодно, від планування електронних листів в рішенні для управління взаємовідносинами з клієнтами (CRM), надання аналітики даних або використання передових технологій для допомоги при прийомі на роботу. Автоматизація часто обговорюється з точки зору робототехніки і машинного навчання.

Робототехніка

Роздрібні торговці зможуть використовувати робототехніку для сканування артикулів на складах і підтримки запасів. Це заощадить гроші і час. Згідно з дослідженням ABI Research, до 2025 року більше 50 000 складів по всьому світу будуть включати комерційну робототехніку. Це різке збільшення в порівнянні з 4 000 складів з комерційної робототехнікою, що існували в 2018 році. Багато роздрібні торговці, які працюють в Інтернеті, використовують цих роботів для вирішення ряду завдань.

Машинне навчання і штучний інтелект (ШІ)

Машинне навчання і штучний інтелект – важливі рушійні сили зростання автоматизації. Servion прогнозує, що до 2025 року ІІ буде забезпечувати 95% всіх взаємодій з клієнтами, при цьому очікується, що споживачі віддадуть перевагу взаємодія з машинами, а не з людьми.

Швидке і глобальне розширення Ecommerce

Частка електронної комерції в роздрібних продажах у всьому світі росла як мінімум останні п’ять років і, як очікується, буде продовжувати зростати.

Дані McKinsey показують, що оптимізм споживачів знизився в більшості країн через коронавируса. Але пандемія також стала драйвером прискорення електронної комерції, оскільки багато споживачів могли уникати звичайних магазинів, розміщуючи замовлення на товари першої необхідності. Це дає можливість розширити продажу в інші країни, де ставки електронної комерції колись були низькими.

Магазини віддадуть пріоритет доступності

Магазини електронної торгівлі, які приділяють пріоритетну увагу доступності для покупців. Використання допоміжних технологій сприятиме розвитку бізнесу. Такі технологічні рішення, як етикетки продуктів, які можуть працювати з програмами читання з екрану і приймати мобільні платежі будуть важливі.

PWA поліпшать мобільну торгівлю

Прогресивні веб-додатки (PWA) використовують передові онлайн-технології для забезпечення роботи в Інтернеті, яка ближче до нативному додатком, а не до традиційної веб-сторінці, особливо на мобільному пристрої.

Ці додатки набирають популярність, тому що вони забезпечують надійну взаємодію з користувачем на блискавичній швидкості і володіють такими можливостями взаємодії, як відправка push-повідомлень і відображення на головному екрані пристрою, як додаток.

Покупки з мобільних пристроїв більше не є чимось новим – вони відбуваються дуже часто. Передбачається, що додатки будуть мати ті ж функціональні можливості, що і веб-сайти, якщо не більше. Очікується, що продажі через смартфони значно виростуть і досягнуть більше 432 мільярдів доларів в 2022 році.

Джерело: marketer.ua

Залишити відповідь