Прес-реліз: У Києві відбулося перше засідання Секції маркетингових дослідників

15 грудня в конференц-залі Міжнародної Академії Маркетингу відбулося перше засідання Секції маркетингових дослідників Українського Маркетинг Клубу.

Мета Секції – створити і розвинути відкриту дискусійну площадку, присвяченій обговоренню перспектив розвитку галузі маркетингових досліджень.

У зустрічі взяли участь фахівці ринку маркетингових досліджень як з боку агентств (керівники, менеджери, співробітники дослідницьких компаній), так і з боку клієнтів (керівники та співробітники відділів маркетингу, фахівці з маркетингових досліджень).

Темою першої зустрічі стали питання розвитку галузі маркетингових досліджень в Україні, поточні проблеми та перспективи.

З першою доповіддю виступив Дмитро Роденко, модератор секції, директор компанії «Міжнародна Маркетингова Група Україна», який розповів про існуючі оцінках обсягу ринку досліджень, тенденції розвитку попиту і пропозиції, нові можливості, які відкрилися під час кризи.

Тему можливостей розвинула національний директор Програми бізнес – консультацій Європейського Банку Реконструкції та Розвитку Юлія Шевчук, яка розповіла про те, як Програма сприяє фінансуванню консалтингових проектів, зокрема, для клієнтів дослідницьких компаній, навела приклади готових впроваджених рішень в Україні, Грузії, Молдові.

При пошуку можливих рішень проблем галузі учасники зустрічі прийшли до наступних висновків:

• Учасникам галузі необхідно об’єднаються в галузеві асоціації та активно брати участь в їх роботі;
• Популяризувати професію маркетолога, маркетинг-менеджера, дослідника;
• Активніше впроваджувати інновації в дослідження, як в агентствах, так і компаніях

Об’єднання в галузеві асоціації дозволить захищати свої інтереси як фахівця перед роботодавцем, використовувати кращий досвід колег в своїй роботі, створювати і впроваджувати галузеві стандарти: понятійний апарат (хто такі маркетологи? Що роблять? За що відповідають?), Критерії оцінки якості роботи маркетолога / агентства , міра відповідальності маркетолога / дослідника за результати своєї роботи.

Популяризації професії маркетингового дослідника дозволить звернути увагу осіб, що приймають рішення, на завдання, можливості та обмеження при вирішенні дослідницьких завдань.

Впровадження інноваційних технологій призведе оптимізації витрат на дослідження, збільшення норми прибутковості агентств при підвищенні цінності досліджень для клієнтів (зокрема, завдяки використанню сучасних комунікаційних технологій).

В кінці зустрічі було дано відповіді на запитання учасників, які стосувалися різних галузевих досліджень, можливостей нових технологій, успішного досвіду досліджень на зарубіжному ринку.

Наступне засідання планується на лютий 2011 року, з питань реєстрації звертайтеся до Олени Сташкова

тел .: +38 (044) 490-61-33,
тел .: +38 (044) 490-22-39,
моб. тел .: +38 (097) 455-29-27.
e-mail: as@learning.in.ua

Про клуб Marketing Jazzz

Маркетинг Клуб MarketingJazzz – співтовариство, яке об’єднує професіоналів в області маркетингу, реклами і PR. Клуб створений в 2004 році.

Клуб об’єднує індивідуальних та колективних членів. На сьогоднішній день в Маркетинг Клуб входить 200 індивідуальних членів з різних регіонів України.

Маркетинг Клуб MarketingJazzz створений для задоволення потреби маркетологів, рекламістів, PR-фахівців в професійному спілкуванні та обміні практичною інформацією.