Прес-реліз: ТОВ «Небесна Криниця» попереджає про загрозу інфікування водопровідною водою

Компанія «Небесна Криниця», провідний виробник і постачальник якісної питної бутильованої води, закликає українців відмовитися від вживання води з колонок, колодязів та водопроводу у зв’язку з можливістю її забруднення внаслідок весняного паводку.

Як поінформував «Небесна Криниця» В’ячеслав Прокопов, доктор медичних наук, професор, завідувач лабораторії гігієни водопостачання та охорони водоймищ ДУ «Інститут гігієни та медичної екології ім. А.Н. Марзєєва »АМНУ, в першу чергу паводок вплине на якість грунтових вод, а значить, під загрозою забруднення – вода до колодязях і колонках, які є найменш захищеними водними горизонтами.

«Що стосується ризику забруднення водопровідної води, то він залежить, по-перше, від того, як близько траса розташована біля каналізаційних мереж, наскільки глибоко залягає, і, найголовніше, яка її герметичність. Водопровідна вода не повинна страждати, коли мережі нові, і вода в них постійно знаходиться під тиском. Якщо ж є якісь пошкодження труб, то вони будуть всмоктувати забруднення з поверхневих вод. З огляду на зношеність вітчизняних водопровідних мереж, не складно зрозуміти, що герметичністю можуть похвалитися далеко не всі. А тому загроза забруднення водопровідної води солями важких металів і патогенними мікроорганізмами існує. Тобто, зростає загроза зараження інфекційними захворюваннями населення », – зазначив доктор Прокопов.

Подбайте про себе і своїх близьких – пийте добре очищену воду!