SEO-просування в YouTube: 7 кроків, які виведуть ролик в топ

Як виділитися в достатку контента і в перший же рік монетизувати свій канал, напередодні Synergy Digital Forum розповідає Віолетта Гришина.

«Люблю порівнювати ролики на YouTube з людьми: наскільки людині важливо одягатися і чепуритися, настільки ж корисно« обважувати »і оптимізувати своє відео на каналі», – впевнена експерт.

***

Дізнатися більше про секрети успішного маркетингу можна на нашому каналі в Telegram – Secretmarketingua

***

Щохвилини на відеохостинг потрапляють тисячі годин контенту. А алгоритми YouTube вибирають максимально корисну і якісну інформацію, демонструючи її користувачам в числі перших за певними ознаками. Це опис, теги, назва, кінцеві заставки та інші технічні «штуки», які дозволяє робити хостинг.

Якщо ж додати до гарної «обгортці» ще й грамотну «начинку», то зібрати якісну аудиторію у вас вийде швидше.

Нижче сім кроків, виконавши які, ви побачите, що ваш канал почав «продавати»!

Крок 1! складаємо заголовок

Це перше, на що зверне увагу ваш потенційний глядач.

Хороший заголовок повинен:

Бути конкретним. У 70 символах дайте відповідь на головні питання: «Навіщо дивитися ролик вашому глядачеві? Що він в ньому знайде? »
Утримувати в собі ключовий запит. Якщо ви продаєте фасади для кухні, то про це і пишіть.
Відповідати вмісту відеоролика.

Крок 2! Додаємо контакти в опис

Вкажіть найважливіші відомості в перших 100-120 знаках тексту.

Ця частина буде відображатися під відео перед кнопкою «Ще», а решта буде приховано до тих пір, поки користувач не вирішить розгорнути детальну інформацію.

Важливо: включайте в опис телефони, посилання на соціальні мережі і продає сайт, пошту – максимум ваших контактів, за якими глядачі зможуть придбати товар / послугу.

Крок 3! Чи не зловживаємо в тегах «Бузової та котиками»

Заповнюємо розділ «теги» докладно, але не зловживаємо популярними.

«Якщо в ролику немає Ольги Бузової, то і тег такий не беремо, навіть якщо він найактуальніший на даний момент, – ділиться Гришина. – Якщо теги не дозволені будуть аналогічні змісту, імовірний бан ».

Крок 4! Робимо яскраву, зрозумілу обкладинку

На обкладинку варто акцентувати увагу і на відсоток її «откриваеми». Адже, зустрічають по одягу. Особливо, якщо основні заходи «надходять» з соцмереж і пошукачів (перевірити це можна у вкладці «Аналітика» в особистому кабінеті. Якщо ж левова частка заходів припадає на платну рекламу, то ваш головний інструмент – це перші 5 секунд відео).

«Процес створення обкладинки опишу трьома словами – яскраво, зрозуміло, у справі, – зауважує спікер форуму. – Важливо не перевантажувати її картинками. Акцентуйте увагу на одній фотографії – особах, людей і їх емоціях. При написанні чіпляється заголовка враховуйте розташування тайм-коду на відео, щоб не було перетину ».

Крок 5! Відповідаємо на питання «Що? Де? Навіщо? »

Оптимізуємо канал! Головний принцип, яким повинен керуватися власник, – це «ясно / зрозуміло».

Глядач з перших хвилин повинен отримати відповідь на питання: що САМЕ корисного для себе він знайде. І будьте клієнтоорієнтованими, щоб при виникненні бажання купити – інформацію ДЕ можна було легко знайти.

Крок 6! Заводимо друзів серед блогерів

Ваша реклама у лідерів думок підвищить довіру до вас. Однак згадка у блогерів, які пропагують ідеї, протилежні вашій корпоративній культурі, змусить задуматися над якістю продукту.

З відібраними авторами каналів зафіксуйте всі домовленості письмово.

«Багато блогери не належать до свого заняття як до роботи, зривають терміни, не виходять на зв’язок, – продовжує Гришина. – Нагадуйте про себе і терміни. Перевіряйте ».

Запитайте статистику каналу. Особливу увагу приділіть аудиторії і її географії, глибині переглядів роликів. Якщо багато людей з Індії та інших країн третього світу, то остерігайтеся, що блогер, «генерує» дешеві перегляди.

Крок 7! Працюємо над репутацією і якістю контенту

Ви працюєте над репутацією, а вона – на вас! Максимально точно визначте свою цільову аудиторію. А вже «вашому глядачеві» продемонструйте свою експертність: покажіть сертифікати, якими був нагороджений ваш товар, або наскільки висококваліфіковані співробітники надають послуги.

Контент -маркетинг – це тренд 2020 року: заробляйте довіру корисним контентом, а не продають в лоб відео.

«Якщо розглянути на конкретному кейсі, то для клініки естетичної медицини, що знаходиться в Москві, важливо, щоб ролик про нову послугу переглянули 100 чоловік, що проживають в столиці і довірили саме цим лікарям турботу про своє здоров’я», – продовжує експерт. – А ось 1000 чоловік з Владивостока, клікнули на яскраву рекламу або іскрометні жарти, на жаль, клієнтами не стануть. Важлива не кількість передплатників, а якість! ».

У той же час, вірно оптимізований ролик може «генерувати» клієнтів без обмежень.

«Хорошим прикладом послужить YouTube канал магазину музичних інструментів. Три якісних ролика «привертають» органічних клієнтів уже кілька років, перебуваючи в топі пошуку за запитом «караоке для дому», – додає речник Synergy Digital. – Число переглядів зростає по наростаючій і все перегляди – цільові ».

***

Дізнатися більше про секрети успішного маркетингу можна на нашому каналі в Telegram – Secretmarketingua

***

Джерело: rusability.ru

Залишити відповідь